1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>
Image 1
 • Previous
 • Next
 • Galerija slika spomen sobe bolmanske bitke
 • Baner
 

Facebook

 • Baner

Zaželi - Program zapošljavanja žena

 • Baner

Strukturni fondovi

 • Baner

Gruntovnica i katastar

 • Baner

Arkod

 • Baner

Devedeset godina nogometa u Jagodnjaku

Autor Admin

22 Rujan 2017

Od Sokola 1927. do Bratstva 2017.

Soko1927Prijateljskom utakmicom s NK BSK Bijelo Brdo, članom 3. HNL Istok, i prigodnim programom i uručenjem priznanja zaslužnima u Domu u Jagodnjaku, 21. IX. 2017. obilježena je 90. godišnjica osnutka i djelovanja prvo Sokola (osnovan 1927.), pa Nevena (od 1941.) i Bratstva (od 1946.). Utakmica je odigrana na igrališu Podkruševac,  a početni udarac izveo je Đorđe Gojkić, prvotimac Bratstva s početka 50-ih godina prošlog stoljeća. 

Opširnije...

Malonogometni turnir "Jagodnjak 2017."

Autor Admin

25 Srpanj 2017

20170722-Jagodnjak-Turnir-1-mjesto-Ogi-transport-UgljesOd ponedjeljka do subote, 17-22. VII. 2017. godine, na igralištu Osnovne škole Jagodnjak i u organizaciji Nogometnog kluba "Bratstvo", održan je malonogometni turnir za seniore pod imenom "Jagodnjak 2017". Na turniru je učestvovalo osam ekipa, sastavljenih od igrača iz mnogih baranjskih mjesta. Pobijedila je ekipa "OGI transport" iz Uglješa, koja se već afirmirala na sličnim turnirima.

Opširnije...

"Dravica" druga u Kupu HŠRS-a

Autor Admin

24 Srpanj 2017

20170724z-SRD Dravica-Kup HSRS-a-2017-drugo mjestoU subotu i nedjelju, 15-16. VII. 2017. godine, na Staroj Dravi kod Bilja i nadomak Osijeka, održan je 64. Kup Hrvatskog športskog ribolovnog saveza (HŠRS), koji je protekao u dobroj atmosferi i na takmičenju i na proglašenju pobjednika. U kategoriji seniorki učestvovala je i ekipa Sportskog ribolovnog društva "Dravica" iz Jagodnjaka i ostvarila zapažen uspjeh, drugo mjesto, što je jedan od najboljih rezultata u dosadašnjem petnaestogodišnjem postojanju tog društva. I ne samo to, ovo je jedan od najvećih ekipnih ili pojedinačnih uspjeha sportista iz Općine Jagodnjak.

Opširnije...

Bolmansko Petrovo

Autor Admin

19 Srpanj 2017

20170719z-Bolman-Petrovo-Nosenje litije oko HramaTradicionalni "kermenc" Petrovdan obilježen je i ove godine u Bolmanu nizom manifestacija. Prvo je u subotu i nedjelju, 7. i 8. jula 2017. godine, u organizaciji Općine Jagodnjak i bolmanskog NK "Jovan Lazić", održan tradicionalni turnir u malom nogometu. Na turniru su, uz ekipu domaćeg kluba, učestvovale ekipe NK "Davor" iz Branjine, "Kamikaze" iz Kopačeva, "OGI transport" iz Uglješa te "Rezervni točak" i  "Sokol" iz Jagodnjaka. Pobjednik turnira postala je ekipa "OGI transport", koja je u finalu bila bolja od jagodnjačke ekipe "Sokol".

Opširnije...

Na Spasovo, kulin je fasov'o - Novosti o Kulinijadi

Autor Admin

05 Lipanj 2017

picture 024Sredinom maja ove godine na Fejsbuku se pojavila ova pjesmica: ‘Zima ciča, / počinje priča. / Meso, so, / paprika – puni se katica. / Pušnica, dim, / panj – svaki drugi dan. / Mjesecima zrenje, / strpljenje i – poštenje. / Na Spasovo, / kulin je fasov’o!’ Prvih osam stihova napisao je Ljubomir Damjanović, projekt-menadžer Općine Jagodnjak i amaterski pjesnik, a posljednja dva su, kako sam kaže, ‘iz tradicije, tak’ su govor’li u Kačvol’’ (a Kačvola je staro, u narodu još uvijek živo ime baranjskog sela i općinskog središta Jagodnjaka).

Opširnije...

Izgradnja ulice Zmaj Jove

informativna-ploca-7.2.2-opcina-jagodnjak-1

Izgradnja DVD doma

informativna ploca dvd

Vodič za ulagače - ukratko

Anketa - kulin

Volite li jesti kulin?

 

 


  Rezultati