1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Riječ načelnika

PDF Ispis E-mail

Poštovani!
and Drago mi je da vas mogu pozdraviti u ime Općine Jagodnjak i zaželjeti vam dobrodošlicu na web stranici kojom želimo općinu približiti, prezentirati, otvoriti i pozvati na aktivno sudjelovanje u kreiranju pretpostavki kojim bi boravak u općini bio nešto ljepši, lakši i ugodniji.
Općinu Jagodnjak vidim kao malenu zajednicu dobrih i vrijednih ljudi, žena, muškaraca i djece koji svaki dan žive i obitavaju u našim naseljima: Jagodnjaku, Bolmanu, Novom Bolmanu i Majškim Međama. Preuzeo sam dužnost brinuti se o zajedničkim potrebama poput rada vrtića, uređenja groblja, javne rasvjete, vodoopskrbe, cesta i kanala, zbrinjavanja otpada, potrebama u socijalnoj skrbi, sportu i kulturi, vatrogasnoj i civilnoj zaštiti, te stvaranju povoljnijih uvjeta za ulaganje u gospodarstvo, gastroturizam i poljoprivrednu proizvodnju. Obavezao sam se općinu učiniti vašim servisom, mjestom u koje možete doći s pojedinačnim idejama, projektima, problemima, te ponuditi rješenje i za Vas i za kolektivno dobro. Bez vas moj rad bi bio uzaludan, nepotreban i beskoristan, te vas molim da ove stranice, poput stolice u mom uredu, budu što češće posjećene kako bi zajedno rješavali zajedničke probleme i donosili najbolje odluke u cilju servisiranja potreba svih nas koji smo odlučili živjeti u našoj općini.
Općinu Jagodnjak vidim i kao dobrog domaćina za sve dobronamjerne goste, putnike, turiste, poduzetnike, koji će se svojom posjetom upoznati s našim divnim ljudima, nepreglednim oranicama, šumama, kanalima, barama, pticama i divljači, posjetiti spomen područje Bolmanske bitke i upoznati čuvenog graditelja orgulja iz Jagodnjaka, probati nadaleko čuveni baranjski kulin, okupiti se uz kotlić i vino, te zapjevati uz harmoniku i tamburu.
Ovim stranicama želimo vam približiti rad općine, upoznati vas sa aktivnostima koje provodimo u vaše ime i za vašu korist. Transparentnim upravljanjem želimo opravdati vaše povjerenje i pozvati vas na aktivno sudjelovanje u kreiranju onih politika koje su povjerene lokalnoj zajednici. Na ovaj način šaljemo poruku cijelom svijetu, da naša mala zajednica postoji, da djeluje i da vjeruje u stvaranje bitnih životnih vrijednosti od značaja svakom pojedincu, obitelji, te lokalnoj i široj zajednici.
Konfucije je davno rekao: „Živim u sasvim maloj kućici, ali njezini prozori gledaju na vrlo velik svijet.“
Naša mala kućica, otvorenih vrata i velikih prozora, želi svakom stanovniku plave planete  biti njegov topli dom.

Vaš, Anđelko Balaban!

Vodič za ulagače - ukratko

Vodič za ulagače - HR/EN

test-1

14. Kulinijada 2015.

15. Kulinijada 2016.