1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Baner
 

Facebook

  • Baner

Zaželi - Program zapošljavanja žena

  • Baner

Strukturni fondovi

  • Baner

Gruntovnica i katastar

  • Baner

Arkod

  • Baner

Izložba ručnih radova i kolača u Bolmanu

PDF Ispis E-mail

 

20160924z-bolman-izlozba rucnih radova i kolaca

(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-Nedić i ovdje-Cicak)

U subotu, 24. IX. 2016. godine, s početkom u 17 sati, u novoobnovljenom bolmanskom Domu kulture održana je manifestacija pod neambicioznim imenom "Izložba ručnih radova i kolača". Izložbu je organizirala bolmanska udruga "Zlatna žena" pod vodstvom predsjednice Katarine Tomašević i pod pokroviteljstvom Općine Jagodnjak, a na njoj su – kao aktivni izlagača ili samo kao gosti – učestvovale ženske udruge ili organizacije koje imaju brojno žensko članstvo iz okolnih i malo udaljenijih baranjskih mjesta, ali i iz 100 kilometara udaljenog – Iloka.

U Bolmanu su, pored domaće "Zlatne žene", svoje ručne radove izlagale Mirovna grupa Oaza iz Belog Manastira, Kulturno-umjetnička udruga (KUU) Novi Bezdan, Udruga žena "Fijolice" Petlovac, Udruga žena Romkinja "Romsko srce" iz Jagodnjaka te iločke članice Udruženja žena pri Mjesnom odboru Matice slovačke (MOMS) Bačka Palanka. Kao gošće bile su i predstavnice Srpskog udruženja žena (SUŽ) "Dukat" iz Belog Manastira, KUD-a "Branko Radičević" iz Darde i SKD-a "Prosvjeta", Pododbor Kneževi Vinogradi.

20160924z-bolman-stand kuu-novi bezdanU umjetničkom dijelu programa nastupile su ženska pjevačka grupa KUD-a "Branko Radičević" (pjesme "Tiho noći" i "Godine su prolazile"), Duet Milan i Hranislava (pjesme "So maki sum se rodila" i "Što te nema") te ženski zbor Kulturno-umjetničke udruge iz Novog Bezdana, koji je izveo jednu pjesmu na mađarskom jeziku. A potom je mikrofon preuzeo Josip Farkaš iz Belog Manastira i rado slušanim pjesmama i melodijama nastavio zabavljati stotinjak prisutnih posjetilaca, uglavnom žena, koje su uz ples i kolo nastavile druženje. Istovremeno su članice "Zlatne žene" goste počastile hladnim posluženjem i kolačima.

Jovan S. Nedić

Izgradnja ulice Zmaj Jove

informativna-ploca-7.2.2-opcina-jagodnjak-1

Izgradnja DVD doma

informativna ploca dvd

Vodič za ulagače - ukratko