1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Baner
 

Facebook

  • Baner

Zaželi - Program zapošljavanja žena

  • Baner

Strukturni fondovi

  • Baner

Gruntovnica i katastar

  • Baner

Arkod

  • Baner

Godišnji koncert SKD-a "Prosvjeta"

PDF Ispis E-mail

20170104z-pododbor  jagodnjak-recitatorska sekcija

U srijedu, 14. decembra 2016. godine, u jagodnjačkom Domu kulture održan je godišnji koncert jagodnjačkog Pododbora SKD-a "Prosvjeta", u kome su učestvovale recitatorska i folklorna sekcija te gosti: SKUD "Jovan Lazić" iz Belog Manastira i Muška pjevačka grupa SKUD-a "Jovan Jovanović Zmaj" iz Bijelog Brda.

Uz mještane, u publici su kao gosti bili i predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Đorđe Ćurčić, zamjenik župana Karlovačke županije i predsjednik SKD-a "Prosvjeta" Siniša Ljubojević te zamjenik gradonačelnika Grada Belog Manastira Predrag Stojanović.

Jagodnjački godišnji koncerti su tematski, a ovogodišnja tema bila je "žal za mladost", ali je naglasak stavljen i na 140. godišnjicu rođenja Borisava Stankovića te na sto godina od Prvog svjetskog rata. Prema riječima Nade Šalajić, voditeljice recitatorske sekcije i sekretara jagodnjačkog Pododbora, spomenutom temom pokušalo se oživjeti vrijeme starog Vranja jer je "žal za mladost" bila stalna tema Borisava Stankovića (1876-1927), pripovjedača, romansijera i dramskog pisca, tvorca prvog srpskog modernog romana i jednog od najznačajnijih stvaralaca srpske književnosti. Svoju najpoznatiji dramu "Koštanu" objavio je 1902. godine i njome je u srpsku književnost uveo vranjanski govor, koji se na jagodnjačkom koncertu mogao čuti u recitalu iz te drame.

Gosti iz Belog Manastira odigrali su "Igre iz Vladičinog Hana" i "Šopske igre", dok je Muška pjevačka grupa iz Bijelog Brda počastila publiku pjesmama upravo iz toga doba.

Jovan S. Nedić

Izgradnja ulice Zmaj Jove

informativna-ploca-7.2.2-opcina-jagodnjak-1

Izgradnja DVD doma

informativna ploca dvd

Vodič za ulagače - ukratko