1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Baner
 

Facebook

  • Baner

Zaželi - Program zapošljavanja žena

  • Baner

Strukturni fondovi

  • Baner

Gruntovnica i katastar

  • Baner

Arkod

  • Baner

Denis i Diana Tomašević najbolji sportaši Belog Manastira

PDF Ispis E-mail

 

20170201z-darko-diana-denis-tomasevic(Fotoalbum BaranjaMedije može se vidjeti ovdje)

U subotu, 14. I. 2017. godine, Zajednica športskih udruga (ZŠU) Grada Belog Manastira organizirala je proglašenje najboljih belomanastirskih sportaša, sportašica, sportskih kolektiva i najvećih sportskih nada, kao i dodjelu zahvalnica zaslužnima za višegodišnji rad u sportu.

Za perspektivne sportašice proglašene su: Ana Balaban i Nela Vargek (Gimnastičko društvo "Beli Manastir"), Aleksandra Dorić i Lana Pavlečić ("Aiki Dojo Takeda", Branjin Vrh) i Leona Mikec (ŽRK "Baranja"). Perspektivni sportaši su: Filip i Igor Dombi ("Aiki Dojo Takeda") i Teo Grujić (NK "Šparta", Beli Manastir). Perspektivni klub je ŠNK "Baranja-Belje" iz Belog Manastira.

Brat i sestra Denis i Diana Tomašević time su ponovili prošlogodišnji uspjeh pa su drugu godinu zaredom proglašeni najboljim belomanastirskim sportašima. Iako su oboje članovi belomanastirskih klubova, oni nisu Belomanastirci jer žive u Bolmanu, baranjskom selu od petstotinjak stanovnika, udaljenom 12 kilometara od Belog Manastira. Denis je učenik četvrtog razreda belomanastirske Prve srednje škole, a Diana drugog razreda Medicinske škole Osijek. Zato svakodnevno putuju u Beli Manastir odnosno Osijek zbog školovanja, a onda opet u Beli Manastir na treninge. To ne bi bilo moguće da njihovi roditelji Predrag i Katarina nemaju mnogo razumijevanja za njihovu ljubav prema sportu, a tim putem usmjeravaju i mlađeg sina Darka, koji također trenira u SU "Mars".

20170201z-aleksandra-doricU Bolmanu živi i Aleksandra Dorić, trinaestogodišnja učenica sedmog razreda OŠ Jagodnjak, koja je proglašena jednom od perspektivnih sportašica. Ona dvaput nedjeljno trenira u Jagodnjaku borilačku vještinu džiju-džicu, koja nije samo sport, nego stil života i koncept borenja u kome se slabiji brane od jačih protivnika.

Perspektivnom sportašicom proglašena je i Ana Balaban iz Jagodnjaka, članica Gimnastičkog društva "Beli Manastir".

Za 20 godina rada u sportu priznanje je dodijeljeno i Željku Gašpertu iz Čeminca te Šahovskom klubu "Beli Manastir" (20 godina rada) i Košarkaškom klubu "Beli Manastir" (10 godina). Na prijedlog ZŠU Grada Belog Manastira, Športska zajednica (ŠZ) Osječko-baranjske županije, za izuzetan i dugogodišnji doprinos razvoju sporta na području Županije, nagradila je načelnika baranjske Općine Draž Stipana Šašlina.

Zaslužnim sportašima, sportašicama i sportskim kolektivima plakete i priznanja uručili su zamjenici belomanastirskog gradonačelnika Marko Bogatić i Predrag Stojanović, predsjednica Gradskog vijeća Grada Belog Manastira Jadranka Sabljak, predsjednik ZŠU Grada Belog Manastira Ivan Zadravec, glavni tajnik ŠZ OBŽ Dubravko Ižaković i predstavnica ŠZ OBŽ nekad poznata veslačica Mirna Rajle Brođanac.

U zabavnom dijelu programa predstavili su se plesno-scenskim nastupom "Skok-klub – ŠRP" pod vodstvom Kristine Krušelj te članica Gradskog kazališta Beli Manastir Dunja Vlahek ulomkom iz monodrame "Mojoj Baranji" i Jana Časar suvremenim plesom.

(Izvor: Mirovna grupa Oaza;
foto: Stana Nemet)

Napomena: O bolmanskim sportašima Denisu i Diani Tomašević te o Aleksandri Dorić objavila je Stana Nemet članak u listu "Izvor" (broj 159, str. 22, 18. I. 2017). Članak se može vidjeti ovdje.


Izgradnja ulice Zmaj Jove

informativna-ploca-7.2.2-opcina-jagodnjak-1

Izgradnja DVD doma

informativna ploca dvd

Vodič za ulagače - ukratko