1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Bolmansko Petrovo

PDF Ispis E-mail

 

20170719z-Bolman-Petrovo-Nosenje  litije oko Hrama

Tradicionalni "kermenc" Petrovdan obilježen je i ove godine u Bolmanu nizom manifestacija. Prvo je u subotu i nedjelju, 7. i 8. jula 2017. godine, u organizaciji Općine Jagodnjak i bolmanskog NK "Jovan Lazić", održan tradicionalni turnir u malom nogometu. Na turniru su, uz ekipu domaćeg kluba, učestvovale ekipe NK "Davor" iz Branjine, "Kamikaze" iz Kopačeva, "OGI transport" iz Uglješa te "Rezervni točak" i  "Sokol" iz Jagodnjaka. Pobjednik turnira postala je ekipa "OGI transport", koja je u finalu bila bolja od jagodnjačke ekipe "Sokol". U utorak, 11. jula, na istom igralištu održan je i malonogometni turnir za kategoriju pioniri, godište 2003-2005. Na turniru su učestvovale četiri ekipe: "Novi Bezdan", "Ogi transport – 4. jul" iz Uglješa, "Sokol" iz Jagodnjaka te domaćin NK "Jovan Lazić". Pobjednik turnira postala je ekipa iz Novog Bezdana, a za najboljeg igrača proglašen je Uroš Ignjić iz Uglješa.20170719z-Bolman-Petrovo-Zabava u  dvoristu Doma kulture

Na Petrovo uveče, 12. jula, Klub mladih Bolman organizovao je sad već također tradicionalnu zabavu u dvorištu bolmanskog Doma kulture. Uz dobru muziku i prijatne vremenske prilike te uz mnogo posjetilaca, zabava je potrajala do kasno u noć.

Drugog dana Petrova, u bolmanskom Hramu svetih apostola Petra i Pavla, služena je liturgija. Liturgiju je služio darđanski paroh protojerej-stavrofor Mihailo Marijanac, arhijerejski namjesnik baranjski, uz prisustvo svih baranjskih sveštenika.

20170719z-Bolman-Petrovo-Mali  ringispili i satreObilježavanje ovogodišnjeg Petrova završilo je u subotu, 15. jula, kulturno-umjetničkim programom u sali bolmanskog Doma kulture, u kome su nastupile recitatorska, folklorna i pjevačka sekcija jagodnjačkog pododbora SKD-a "Prosvjeta", Folklorni ansambl Baranje "Nikola Tesla" te operska pjevačica Branislava Podrumac iz Beograda, porijeklom Darđanka.

 

 

Jovan Nedić

Izgradnja ulice Zmaj Jove

informativna-ploca-7.2.2-opcina-jagodnjak-1

Izgradnja DVD doma

informativna ploca dvd

Vodič za ulagače - ukratko