1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Baner
 

Facebook

  • Baner

Zaželi - Program zapošljavanja žena

  • Baner

Strukturni fondovi

  • Baner

Gruntovnica i katastar

  • Baner

Arkod

  • Baner

Jagodnjaku novi društveno-vatrogasni dom

PDF Ispis E-mail

mladenPredsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Jagodnjak Mladen Đermanović potpisao je 24. V. 2018. godine u Zagrebu s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) Ugovor o financiranju izgradnje i opremanja društveno-vatrogasnog doma u Jagodnjaku. Vrijednost posla je blizu 7 mil. kn, a konkretan iznos će se znati nakon provedbe svih nabava.

Rok za provedbu nabava je 8 mjeseci od datuma potisivanja Ugovora, a rok za provedbu ulaganja je najduže 24 mjeseca od datuma donošenja Odluke o dodjeli sredstava do dana podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu. Projekt iz Mjere 07 Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima, Operacije 7.4.1. Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo,  financira se iz EU Fonda za ruralni razvoj (85 %) i Proračuna RH (15 %).

Jednom kad bude završena, zgrada društveno-vatrogasnog doma imat će 3 etaže i toranj: podrum (213,65 m2) + prizemlje (540,68 m2) + kat (213,65 m2) + toranj (visina: 15,25 m). Funkcionalno će biti oblikovana u dva dijela: prostor za okupljanje i dio za dobrovoljno vatrogasno društvo. Podrum je predviđen kao sklonište za civilnu zaštitu u slučaju prirodnih i drugih katastrofa. U podrumu će biti smještena kotlovnica. Dominantan prostor u prizemlju će biti dvorana za okupljanje sa 144 sjedećih mjesta. U prizemlju je još garaža (93,68 m2), garderoba, sanitarni čvor i druge, manje prostorije. Na katu su uredi za DVD Jagodnjak i udruge, sanitarni čvor i toranj. Na svim slobodnim kosim krovovima predviđa se postavljanje visokoučinkovitih pločastih solarnih kolektora za pripremu potrošne tople vode. Električna energija će se koristiti za pogon sustava za grijanje, hlađenje i ventilaciju. Projektom su predviđeni elementi pristupačnosti za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Izgradnja ulice Zmaj Jove

informativna-ploca-7.2.2-opcina-jagodnjak-1

Izgradnja DVD doma

informativna ploca dvd

Vodič za ulagače - ukratko