1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Baner
 

Facebook

  • Baner

Zaželi - Program zapošljavanja žena

  • Baner

Strukturni fondovi

  • Baner

Gruntovnica i katastar

  • Baner

Arkod

  • Baner

Općina Jagodnjak neće biti ista

PDF Ispis E-mail

 

U proteklom periodu u 2018. godini, u Općini Jagodnjak završeno je, provodi se, ili je u planu ove i naredne godine više vrlo korisnih projekata:

jezero bolmanUređeno je Jezero u Bolmanu - Od seoskog rugla, Jezero je pretvoreno u zanimljiv sadržaj, očišćeno je dno i uređena obala. Kažu da ima i ribe. Posao su odradile Hrvatske vode, pravna osoba za upravljanje vodama. Utrošeno je oko 400.000 kn.

Rekonstrukcija DVD doma u Bolmanu - Obnovljen je prostor, kuhinja i nastrešnica. Općina je financirala, a KTD Gmajna uradila posao rekonstrukcije vrijedan 110.000 kn.

Nabava kombinirke - Ovih dana (X. 2018.) isporučen je KTD Gmajni kombinirani radni stroj – rovokopač/utovarivač JCB 4CX. Rabljeni stroj košta 240.000 kn, a otplatit će se u 3 rate. Ne treba ni govoriti šta će značiti ovakav stroj za uređenje poljskih puteva, obnovu i nasipanje ulica, bolju odvodnju u selima, itd.

kombinirka tri ulice bolmanRekonstrukcija triju ulica - Općinska KTD Gmajna radi rekonstrukciju (X. 2018.) triju ulica u Bolmanu (Sare Bertić, Vuka Karadžića i Svetozara Miletića) - Posao uključuje iskolčenje trase, zemljane radove, nasipanje kamenom i sabijanje. Projekt sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU (80 %) iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, a vrijednost posla je 130.000 kn

Rekonstrukcija zgrade bivše ambulante u Bolmanu - Općinska KTD Gmajna radi zamjenu dotrajale stolarije, limarije i pročelje zgrade. Vrijednost posla je 75.000 kn (X. 2018.).

Izgradnja nerazvrstane ceste – Ulice Zmaj Jove Jovanovića u Jagodnjaku – Upravo se odvijaju radovi na izgradnji važne ulice (900 metara) u Jagodnjaku (X. 2018.). Posao uključuje kolnik, nogostup, tri parkirališta i instalacijski kanala. Nakon provedenog postupka nabave, posao je dodijeljen Osijek Koteksu d.o.o. Predfinanciranje je osigurano kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR). Vrijednost posla je 5 mil. kn. Projekt sufinancira EU (Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - 85 %) - Mjera 7 Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima, Operacija 7.2.2. Ulaganja u građenje  nerazvrstane ceste iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. godine - te Proračun RH (15 %).

ulica zjjIzgradnja i opremanje društveno-vatrogasnog doma u Jagodnjaku – Iz Mjere 7, Operacije 7.4.1. Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. - 2020., Dobrovoljno vatrogasno društvo Jagodnjak sklopilo je s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) Ugovor o financiranju izgradnje i opremanje društveno-vatrogasnog doma u Jagodnjaku. Upravo se odvija postupak javne nabave za izvođača radova (X. 2018.). Vrijednost posla će se znati poslije obavljenih nabava, do maksimalno 7 mil. kn. Sufinanciranje je iz EU (Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - 85 %) i Proračuna RH (15 %).

Nabava komunalnog traktora i opreme - Okončan je postupak javne nabave i očekuje se isporuka komunalnog traktora, kranskog malčera, kiper prikolice i snježnog pluga (ralice). Projekt sufinancira Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja iz kapitalnih pomoći za unapređenje komunalne infrastrukture s 405.000 kn, a razliku do 545.000 kn plaća Općina. Traktor i komunalna oprema bit će od velike koristi za prijevoz, košnju i zimsku službe, tj. od ogromnog značaja za općenito bolji komunalni standard u Općini.

Restauracija Angsterovih orgulja - Ove godine nastavljena je restauracija i rekonstrukcija Angsterovih orgulja iz crkve sv. Vendelina u Jagodnjaku. Obnovu orgulja čuvenog majstora rođenog u Jagodnjaku obavlja Umjetnička radionica Heferer iz Zagreba, a financira Ministarstvo kulture. Vrijednost posla u 2018. godini iznosi 100.000 kn. Restauracija se odvija parcijalno i nastavit će se i u 2019. godini. 

"Imam jednu želju" - Projekt Općine Jagodnjak prijavljen je na  Natječaj programa "Zaželi" Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Predviđa zapošljavanje 15 žena iznad 50 godina starosti koje su u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a koje će skrbiti o 60 ljudi u potrebi na području Općine. Projekt će se provoditi 27 mjeseci, vrijedan je 2,19 mil. kn, a financira se iz EU Socijalnog fonda.

Provedbom značajnih projekata, Općina Jagodnjak neće više biti ista, u smislu neuporedivo viših komunalnih i socijalnih standarda.

Izgradnja ulice Zmaj Jove

informativna-ploca-7.2.2-opcina-jagodnjak-1

Izgradnja DVD doma

informativna ploca dvd

Vodič za ulagače - ukratko