1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Baner
 

Facebook

  • Baner

Zaželi - Program zapošljavanja žena

  • Baner

Strukturni fondovi

  • Baner

Gruntovnica i katastar

  • Baner

Arkod

  • Baner

Tour de Slavonija & Baranja

PDF Ispis E-mail

20190519z-biciklijada tour de slavonija-baranja u bolmanu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U nedjelju, 19. V. 2019. godine, održana je rekreativna biciklijada "Tour de Slavonija & Baranja" u organizaciji donjomiholjačkog Biciklističkog kluba "Maraton team". Cilj te biciklijade bio je unapređivanje cikloturističke ponude Osječko-baranjske županije.

Start je bio u 10 sati s parkirališta Hotela Slavona u Donjem Miholjcu, a dalje se vozilo ovom rutom: Valpovo, Osijek, Bilje, Bolman, Vilanj, Šikloš te natrag prema Donjem Miholjcu. Ruta je bila dugačka 139 kilometara pa je to najdulja biciklijada u ovim krajevima, a spada i među najdulje biciklijade u Hrvatskoj.

Oko 14 sati biciklisti su stigli u Bolman, gdje je bio predviđen odmor od dvadesetak minuta i osvježenje. Doček u bolmanskom parku pred nekadašnjom Zadrugom organizirao je načelnik Općine Jagodnjak Stevo Mlinarević. Biciklistima je ponuđeno piće (voda, sokovi...) i jelo (roštilj i naresci). Kako saznajemo, učesnici biciklijade bili su zadovoljni ponuđenim.

Ove godine biciklijada je prolazila i kroz Baranju i Mađarsku, što je nova ruta i što je važno zbog razvoja cikloturizma u cijeloj regiji. Osim toga, ruta se poklapala sa zelenim pojasom uz rijeku Dravu, koji uz Muru i povezane dijelove Dunava, čini ekološki najvažnije evropsko riječno područje i buduću biciklističku stazu "Amazona Evropa".

J. Nedić

Izgradnja ulice Zmaj Jove

informativna-ploca-7.2.2-opcina-jagodnjak-1

Izgradnja DVD doma

informativna ploca dvd

Vodič za ulagače - ukratko