1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
 

Facebook

  • Baner

Zaželi - Program zapošljavanja žena

  • Baner

Strukturni fondovi

  • Baner

Gruntovnica i katastar

  • Baner

Arkod

  • Baner

Udruga Zlatna žena

Zlatna žena

Petak, 23 Veljača 2024 04:41

Udruga "Zlatna žena"

Udruga "Zlatna žena" osnovana je 12. kolovoza 2008. godine, na inicijativu žena iz Bolmana. Cilj osnivanja udruge je okupljanje žena, prvenstveno iz Bolmana,te kroz druženje stjecanje novih znanja i vještina. Sjedište Udruge je Save Kovačevića 70 a Bolman. Predsjednica udruge je Katarina Tomašević.

Udruga organizira i potiče radionice, razne tečajeve, stručna predavanja, manifestacije, čišćenje okoliša i društvenih zgrada. Do sad su članice udruge na radionicama bile obučene za izradu zlatoveza, korpica od sapuna, oslikavanje stakla i mnogih drugih radionica. Od tečajeva i predavanja članice su aktivno sudjelovale u predavanjima o opasnostima od raka dojka i na javnoj tribini o pravnom poduzetništvu.

Udruga redovno i aktivno sudjeluje u manifestacijama na području općine Jagodnjak i šire. Svake godine za Dan žena (8. mart) Udruga organizira zabavu u Bolmanu. Na tradicionalnoj jagodnjačkoj "Kulinijadi" ima svoj štand s kolačima i ručnim radovima iz vlastitih kreativnih radionica, koje izlažu i prodaju. Fišijada i cigan pečenje još nisu prošle bez pomoći članica i njihovog sudjelovanja u natjecanju. U obilježavanju godišnjice bolmanske bitke članice pripremju hranu za goste. Svake godine članice predstavljaju udruge s područja općine Jagodnjak na sajmu Udruga Baranje u Belom Manastiru. 

Od 05.10.2020. Udruga je Partner Općini Jagodnjak na projektu "Zajedno u zajednici u općini Jagodnjak-uključivanje starijih osoba u zajednicu"Udruga Zlatna žena

Izgradnja ulice Zmaj Jove

informativna-ploca-7.2.2-opcina-jagodnjak-1

Izgradnja DVD doma

informativna ploca dvd

Vodič za ulagače - ukratko