1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
 

Facebook

  • Baner

Zaželi - Program zapošljavanja žena

  • Baner

Strukturni fondovi

  • Baner

Gruntovnica i katastar

  • Baner

Arkod

  • Baner

Podaci o DVD-u Jagodnjak

Srijeda, 29 Studeni 2023 06:07

 

 VATROGASNO DRUŠTVO JAGODNJAK

Predsjednik

Svetislav Kolarević

Telefon

031 745 288

Članova

25 operativnih članova + 10 pričuvnih i 20 mladih

Adresa

Borisa Kidriča 132

 Dobrovoljno vatrogasno društvo Jagodnjak

 

DVD Jagodnjak osnovano je 1913. godine od strane seljačke radne zadruge Jagodnjak s ciljem zaštite poljoprivrednih kultura i domaćinastava od požara. Sjedište društva je u Jagodnjaku u ulici Borisa Kidriča na kućnom broju 132. Djelokrug rada društva je na teritoriju općine Jagodnjak i središnje je društvo. Predsjednik društva je Svetislav Kolarević, tajnik je Siniša Prodanović, a zapovjednik je Mladen Đermanović.

Društvo je osnovano na dobrovoljnoj osnovi u cilju provedbe vatrogasne djelatnosti, te promicanje razvitka i unapredjenja zaštite od požara i vatrogastva. Društvo ukupno broji 55 članova od čega je 25 operativnih članova, 10 pričuvnih članova te 20 pripadnika djece i mladeži.

Na adresi sjedišta društva nalazi se vatrogasni dom. Njegova veličina ne odgovara trenutnim potrebama vatrogasne postrojbe,te je u izradi projektna dokumentacija za izgradnju novog suvremenog vatrogasnog doma.
Društvo posjeduje slijedeća vozila: navalno vozilo sa srednjom tračnom pumpom kapaciteta 1800 litara, traktorska vatrogasna cisterna kapaciteta 5000 litara i vatrogasno kombi vozilo.

Društvo je dobro opremljeno sredstvima i opremom za gašenje požara, te provođenje protupožarne preventive na području općine Jagodnjak. 

Djeca i mladež društva redovno sudjeluju na natjecanjima VZ Baranje i bilježe zavidne rezultate, te osvajaju medalje. U skoroj budućnosti se planira oformiti stalna postava članova "A"  koja će redovno vježbati i sudjelovati na natjecanjima, te bi se time dodatno  poboljšala operativnost društva.

 

vatrigasci

"Vatru gasi, brata spasi!"

Izgradnja ulice Zmaj Jove

informativna-ploca-7.2.2-opcina-jagodnjak-1

Izgradnja DVD doma

informativna ploca dvd

Vodič za ulagače - ukratko