1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Baner
 

Facebook

  • Baner

Zaželi - Program zapošljavanja žena

  • Baner

Strukturni fondovi

  • Baner

Gruntovnica i katastar

  • Baner

Arkod

  • Baner

Posjeta saborskih zastupnika

PDF Ispis E-mail

 

 

 

jagodnjak - zastupnici1 

 

PANNONIA PROMEDIA

PREDMET: Priopćenje za medije o posjeti saborskih zastupnika Općini Jagodnjak


 

RAZVOJNI ISKORAK OPĆINE JAGODNJAK

 

Općina Jagodnjak napokon dobiva stalnog liječnika – Od rujna kreće s radom novi dječji vrtić – Završetak vodoopskrbe u svim mjestima općine - Do kraja ove godine nova javna rasvjeta – Općina Jagodnjak aplicira za pretpristupne fondove EU

 

 Prilikom današnje radne posjete saborskih zastupnika Biljane Borzan i Domagoja Hajdukovića općini Jagodnjak, razgovaralo se o brojnim razvojnim projektima i planovima koje bi se ove godine trebali ostvariti na području ove baranjske općine.

Pri tome valja istaknuti dobru vijest koju je stanovnicima Jagodnjaka donijela Biljana Borzan, saborska zastupnica i predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i jagodnjak - zastupnici2socijalnu skrb. Naime, odlukom ministra zdravlja Rajka Ostojića, u Jagodnjaku će se napokon ustrojiti svakodnevni rad liječnika opće prakse u tamošnjoj ambulanti. Time je, nakon višegodišnjeg iščekivanja udovoljeno zahtjevima stanovnika, odnosno zdravstvenih osiguranika ove općine za uvođenjem svakodnevnog rada liječnika opće prakse u ambulanti Jagodnjak umjesto dosadašnjeg dolaska liječnika tek dva dana u tjednu.

Prilikom današnjih razgovora, načelnik Općine Jagodnjak, Anđelko Balaban, saborske je zastupnike upoznao s projektima koje ova baranjska općina planira ostvariti tijekom ove godine

- Prije svega, zahvaljujem gospođi Borzan na njezinom osobnom zastupničkom angažmanu da stanovnici općine Jagodnjak napokon uživaju ono što je dostupno velikoj većini građana Republike Hrvatske, a to je svakodnevna liječnička skrb. Stalan, odnosno svakodnevni rad liječnika u našoj ambulanti bio je jedan od ciljeva općinske vlasti u aktualnom mandatu. Osim toga, u ovoj godini očekujemo realizaciju nekoliko važnih projekata kao što je početak ozbiljnih radova na izgradnji suvremene javne rasvjete u Jagodnjaku, a potom i u ostalim mjestima općine. Nadalje, početkom nove školske godine, Jagodnjak će u rujnu otvoriti vrata suvremenog dječjeg vrtića. Nastavljamo i s dovršetkom izgradnje sustava vodoopskrbe u preostale dvije jagodnjačke ulice, te izgradnju magistralnog cjevovoda prema naseljima Novi Bolman, Bolman i Majške Međe – rekao je načelnik Balaban dodajući kako žele nastaviti suradnju s Ministarstvom regionalnog razvoja uz čiju pomoć planiraju nastaviti radove na obnovi komunalne infrastrukture. Osim toga, Općina Jagodnjak priprema se za apliciranje na odgovorajućim natječajima pretpristupnih fondova EU, također u cilju modernizacije komunalne infrastrukture.

Potporu naporima općinske vlasti u ostvarivanju planiranih projekata izrazila je saborska zastupnica Biljana Borzan:

- Nova hrvatska vlast suočena je s brojnim globalnim problemima koje valja riješiti i osigurati bolji i kvalitetniji život svim građanima. U tom nastojanju nikako ne želimo i nećemo zaboraviti tzv. male sredine koje također imaju svoje probleme i svoje razvojne planove. Kao saborska zastupnica nastojat ću što više vremena provoditi upravo u takvim sredinama kako bi njihove probleme i razvojne potrebe predstavila u nacionalnom parlamentu, ali i u tijelima izvršne vlasti – izjavila je Biljana Borzan najavljujući skore posjete i razgovore s građanima i predstavnicima lokalne vlasti u Osječko-baranjskoj i Virovitičko-podravskoj županiji.

Domagoj Hajduković, saborski zastupnik, posebno je naglasio značaj projekata koji na konkretan način pridonose kvaliteti življenja u malim sredinama:

- Izgradnja dječjeg vrtića upravo je primjer takvih nastojanja koje omogućavaju lakši život mladim obiteljima i ostanak u sredinama kakva je Jagodnjak. Uz gospodarsko jačanje i stvaranje novih radnih mjesta, upravo su to mjere koje mogu zaustaviti proces depopulacije seoskih sredina – rekao je Hajduković dodajući kako je jedna od temeljnih odrednica nove hrvatske vlasti upravo decentralizacija i stvaranje uvjeta jednakih razvojih šansi svim sredinama.

 

Jagodnjak, 5. ožujka 2012. godine

 

 

 

Izgradnja ulice Zmaj Jove

informativna-ploca-7.2.2-opcina-jagodnjak-1

Izgradnja DVD doma

informativna ploca dvd

Vodič za ulagače - ukratko