1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Baner
 

Facebook

  • Baner

Zaželi - Program zapošljavanja žena

  • Baner

Strukturni fondovi

  • Baner

Gruntovnica i katastar

  • Baner

Arkod

  • Baner

Novosti

imag0022

KLIKNI Novosti u slikama!

Pored velikih i značajnih projekata komunalne infrastrukture i „Imam jednu želju“ iz Programa zapošljavanja žena „Zaželi“, koji su završeni ili se provode u Općini Jagodnjak, a financiraju se iz fondova Europske unije, urađen je niz zahvata na infrastrukturi i manjih projekata, koji značajno doprinose poboljšanju kvalitete života stanovništa.

Završena je kompletna energetska obnova svlačionica i društvenih prostorija NK Bratstvo u Jagodnjaku, uključujući toplinsku izolaciju zidova, tavana, novu keramiku i kompletnu zamjenu lošeg krova zgrade. Radove je realizirala firma Kale d.o.o. Ukupni trošak energetske obnove zgrade je blizu 500.000 kn od čega bespovratna sredstva u iznosu 305.000 kn dolaze od Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Programa energetske obnove i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora. Razliku do punog iznosa čine vlastita sredstva Općine. Program provodi Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja (Posredničko tijelo 1), Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (Posredničko tijelo 2), a konkretni Projekt korisnik Općina Jagodnjak.

U Bolmanu, u završnoj su fazi izgradnja rukometnog igrališta – zemljani radovi i asflatiranje, reflektori i zaštitna ograda, koju financira Općina vlastitim sredstvima u iznosu 130.000 kn – a uskoro počinje gradnja i montaža dječjeg igrališta do rukometnog iz sredstava Osječko-baranjske županije.

Upravo se odvijaju radovi na rekonstrukciji oštećenih dijelova nogostupa u Jagodnjaku, prvo u ulici Branka Radičevića, a onda i u Borisa Kidriča te Vasilja Gaćeše. Projekt je financiran iz sredstava Programa održivog razvoja lokalne zajednice Ministarsta regionalnog razvoj i fondova EU (250.000 kn) i Općine Jagodnjak (110.000 kn).

Uz pomoć kapitalnih pomoći za infrastrukturu i komunalnu opremu u cilju ujednačavanja komunalnih standarda Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, kroz postupak nabave, kupljen je manji bager pogodan za obavljanje manjih zemljanih radova, kopanje odvodnih kanala, polaganje cijevi, i dr. Sufinanciranje ministarstva je u iznosu 186.000 kn. Razliku do pune cijene 260.000 kn sufinancirala je Općina.

U planu je završetak obnove zgrade bivše ambulante u Bolmanu – stolarija i dio fasade.

U pripremi je montaža i instalacija bežičnog hot spota iz sredstava Programa WiFi4EU za internet na javnim mjestima. 

Na kraju, ali ne i najmanje važno, odvijaju se aktivnosti oko nabava za projekt „Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada u Jagodnjaku“, višemilijunskom po vrijednosti koji će se financirati iz EU Kohezijskog fonda (85%), iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša (10%) i vlastitih sredstava Općine (5%). Provedbom ovog projekta jednom za svagda riješit će se ruglo – Rupa Gušta – nadomak Jagodnjaku.

Ulaganjima i naporima oko projekata premostit će se zaostatak i učiniti da i naša Općina postane „kao sav ostali svijet“, da se ne moramo stidjeti.

KLIKNI Novosti u slikama!

Izgradnja ulice Zmaj Jove

informativna-ploca-7.2.2-opcina-jagodnjak-1

Izgradnja DVD doma

informativna ploca dvd

Vodič za ulagače - ukratko