Uspjesi

SRD “Dravica”

Sportsko-ribolovno društvo “Dravica” iz Jagodnjaka formirano je 2002. godine. Inicijativa za formiranje “Dravice” došla je od samih ribolovaca. Trenutno, “Dravica” ima 75 članova-seniora, i 54 člana – juniora – kadeta. Članovi su iz Općine Jagodnjak, susjednih općina i Belog Manastira. Gospodari vrlo kvalitetnom vodom bogatom ribom, kao i drugom vodenom faunom i florom. Dobrovoljnim radom entuzijasta-ribolovaca, i uz financijsku potporu Općine Jagodnjak, nekad zapušteni kanal Gmajna u neposrednoj blizini naselja Jagodnjak temeljito je očišćen, a okoliš uređen i dostupan svima koji vole ribolov i prirodu. Inače, kanal je dug oko 1300 m, širok 8 – 20 m, dubine do 2 m.. Kanal je odlično mjesto za pecaroše i kupanje.
Uz kanal izgrađeni su objekti za gospodarenje i korištenje: zgrada (skladište) za smještaj alata i pribora, nadstrešnica za 30 osoba sa stolovima i klupama, objekti za manja društva (roštilj, i sl.), poljski WC-i i kante za smeće. Posađene su vrbe, a okoliš se redovito uređuje i održava. Tokom vegetacijskog perioda godine, kosi se trava uz obalu, i osigurava lak pristup vodi. Iako vrbe još ne osiguravaju hladovinu, blizina šume (50-tak metara!) omogućuje zaštititu posjetiteljima u vrijeme ljetnih žega.
“Dravica” ima velike uspjehe na ribolovno- sportskim natjecanjima, i to posebno u kategoriji kadeta/kadetkinja, koji će se natjecati u Županijskoj ligi.
Novi članovi su dobrodošli.

 

Rezultati ekipa i pojedinaca u takmičenju “lov ribe udicom na plovak” u 2009. godini.

Kadeti: Miljić Veljko, Gvozdenić Ivan, Golub Ilija.
Kroz tri kola Baranjske lige ostvareni rezultati u ukupnom plasmanu 3. mjesto i osvojeno 2. pehara i 6. sektorskih medalja

Kadetkinje: Nedić Milica, Đorđević Dragana, Golub Tamara.
Kroz 5. kola Baranjske lige u kategoriji „žene“ ostvareni rezultati u ukupnom plasmanu2. mjesto i osvojeno 5. pehara i 12. sektorskih medalja.
Kroz 3. kola Županijske lige ostvareni rezultati u ukupnom plasmanu 1. mjesto i osvojeno 4. pehara i 9. sektorskih medalja.

Juniori: Đorđević Aleksandar, Čubra Nikola, Čubra Nebojša, Dvornić Predrag.
Kroz 3. kola Baranjske lige ostvareni su rezultati u ukupnom plasmanu 2. mjesto i osvojeno 2. pehara i 8. sektorskih medalja

Seniori: Čubra Milan. Čubra Dragiša. Đurđić Nedeljko.
Kroz 5. kola Baranjske lige ostvareni rezultati u ukupnom plasmanu 5. mjesto i osvojeno 2. pehara i 4. sektorske medalje.

Najbolje plasirani pojedinci kroz lige:
Kadeti – Baranjska liga Miljić Veljko 5. mjesto
Kadetkinje – Baranjska liga Nedić Milica 3. mjesto Županijska liga Nedić Milica 1. mjesto i Đorđević Dragana 5. mjesto.
Juniori-Baranjska liga Čubra Nebojša 1. mjesto.
Seniori-Baranjska liga Đurđić Nedeljko 6. mjesto.

Učešće na Salori kupu Čubra Nebojša 1. mjesto i Nedić Milica 2. mjesto

Na pojedinačnom prvenstvu Baranje u kategoriji kadeta Čubra Nebojša 2. mjesto zatim Nedić Dejan 5. mjesto, Golub Ilija 7. mjesto ,Miljić Veljko 9. mjesto Đurđić Momčilo 16. mjesto i Gvozdenić Ivan 21. mjesto. U kategoriji kadetkinja Nedić Milica 2. mjesto Đorđević Dragana 3. mjesto Golub Tamara 5. mjesto i Čugalj Maja 6. mjesto. U kategoriji juniora Đorđević Aleksandar 1. mjesto i Gligorić Đurđa 7. mjesto

Skip to content